A technológia rengeteg új lehetőséget tartogat az előadók és a rajongók számára. A kulcsszó minden esetben az „interaktivitás”. A streamelő platformok, mint pl. a SPOTIFY, ma már kikerülhetetlen médiumok, ahol néhány kattintással bármilyen zene elérhető rövid idő alatt, akár online, akár offline. Jelenleg a SPOTIFY dominálja a piacot, noha ezek a cégek igazából nagyon ingoványos területen működnek. Bármilyen jogi vagy szokásbeli változás gyorsan romokba döntheti őket. Sokan nem tudják, hogy a SPOTIFY-nak és a többi streamelő szolgáltatásnak jelenleg nem kell fizetnie felhasználási jogdíjat a zenék után. Alapból, ha pl. valaki egy zenét elérhetővé tesz, TV-ben, rádióban, annak súlyos pénzeket kell fizetne a kiadóknak és az előadóknak. Ez máshogy működik a streamelés esetén, és ez egyelőre előnyt jelent számukra anyagilag. Jelenleg csak a lejátszások utáni jogdíjat fizetik, de külön a zenék felhasználásáért nem. Amint a kiadók és az előadók pénzt fognak kérni pluszban a zenék felhasználásáért (egy összeget vagy általánydíjat), amit akkor is megkapnak, ha pl. senki nem pörgeti a zenéjüket, akkor a streamelés koncepciója mindenképp meg fog változni. Vagy kevesebbet fizetnek majd a lejátszások után, vagy teljesen fizetőssé válik a platform a hallgatók részére, hogy növeljék a bevételt és elégedetté tegyék a részvényeseket.

Egyik alternatíva, ha a hallgatók is be tudnak fektetni az előadók karrierjébe, közvetlen módon, és a támogatásért cserébe részesedhetnek anyagilag a kedvencük sikeréből. A zenészek három csoportját lehet megkülönböztetni: mainstream előadók (nagy befektetés), ismert előadók (közepes befektetés), feltörekvő előadók (kis befektetés). Egy mainstraim előadó támogatása jóval több pénzt kíván, ez világos. Viszont a feltörekvő előadók támogatása kevesebb pénzt igényel, és hamarabb megtérülhet siker esetén. Ezért a hallgatók is érdekeltek lehetnek abban, hogy beálljanak a művészek mögé. Ha anyagilag is érdekeltek a rajongók, mint befektetôk, akkor dinamikus módon hozzájárulhatnak az előadó promóciójához (például streamelés, lájkok, megosztások, közösségi média feliratkozások, Youtube, stb.)

Talán a jövőben a streamelő platformokon a hallgatók létrehozhatnak speciális „playlist”-eket, egyfajta befektetési portfoliókat, amik kedvenc támogatott előadókat és dalokat tartalmaznak. Ezek streamelése után pedig maga a hallgató (vagyis a befektető) is pénzt kap, a listákat pedig adni-venni is lehet majd.