A hip-hop egység hiánya számos tényezőből eredhet:

Stílusok és irányzatok sokszínűsége: A hip-hop egy rendkívül sokszínű kultúra, amely több stílust és irányzatot foglal magában, ez a sokszínűség magával hozza az egyéni kifejezést és a különböző nézeteket, ami néha megosztottságot eredményezhet.

Versengés és rivalizálás: A hip-hop alapeleme a versenyszellem és a rivalizálás. Ezek általában az egyéni képességekre épülnek, és időnként rivalizálásra, konfliktusokra és feszültségekre adnak lehetőséget, ami csökkentheti az egységet.

Különböző generációk és nézetek: Különböző generációk nőttek fel és kapcsolódtak hozzá. Az idő múlásával új stílusok, trendek és nézetek alakultak ki. Ez a generációs különbség néha szakadékot teremthet az idősebb és fiatalabb hip-hop közösségek között, és megnehezítheti az egység kialakítását.

Gazdasági és kereskedelmi tényezők: A hip-hop komoly gazdasági és kereskedelmi sikereket ért el. Az iparág versenyszellemet hozhat létre az előadók, kiadók és márkák között, ami hozzájárulhat az egység hiányához. A pénzügyi érdekek és a piaci verseny gyakran az együttműködés helyett az egyéni sikerekre és rivalizálásra összpontosít.

Kommunikációs és társadalmi tényezők: A hip-hop kultúra jelentős része az interakción és a kommunikáción alapul. Az online platformok, közösségi média és az internet általános elterjedése lehetővé teszi a vélemények, nézetek és konfliktusok gyors terjedését. Ez növelheti az ellentétet.