A szórakoztató ipar ma már „anyaszomorító” ipar. Ugyanez elmondható az újságírásra is, ami elsősorban az online jelenlét miatt folyamatosan eltorzúlt az elmùlt 20 év alatt. A 24 órás hírszolgáltatás egyik hátránya, hogy közvetve és közvetlenül rengeteg melléktermék keletkezik, és a futószalag újságírás eredménye: helyesírási hibákkal, elírásokkal, hibás fordításokkal teli cikkek, sokszor értelmetlen mondatokkal, amit semmilyen szerkesztő nem olvasott át.

1996 óta megfigyelhető az a tendencia, ugyancsak az internet dominanciájának köszönhetően, hogy minden választáskor létrejönnek ezek az új „híroldalak”, amik mögött érdekcsoportok, politikai pártok, és kétes üzletemberek állnak. Felsorolni is nehéz azokat a hírportálokat, amik kb 1998 óta a mai napig megjelentek majd eltüntek, mert a feladatuk csak a propaganda volt, és egy új kormány hatalomrakerülése esetén elzárodtak a reklámozók és a pénzcsapok. Ma már egy egész hálózatot építenek fel erre a bulvár, többnyire lejárató „virtuális” újságírásra, és ma is szinte hetente jönnek létre pro és kontra platformok, amik szép lassan megölik a minőségi és hiteles újságírást, ami persze azt eredményezi, hogy a hétköznapi emberek már azt sem hiszik el, ami igaz, vagy éppen olyan nonszensz dolgokban kezdenek hinni, ami beteges. Ma már nem a történések generálják a hÍreket, hanem hÍreket gyártanak, hogy manipulálják a tömegeket, ez hatványozottan igaz az online médiára. Ebbe a kategóriába tartoznak a települések neveit magába foglaló weboldalak, Facebook oldalak is, amik valójában csak „trójai falovak”, a működésükkel csak részben érintik az adott település életét, valójában politikai fröcsögés és országos történések platformjai, és semmi közük a település promótálásához vagy képviseletéhez.

Emlékszem pl. 2002-ben mikor az MSZP jutott ismét hatalomra, akkoriban megjelent egy hozzájuk kötôdô új hírportál, ami nemcsak híreket közölt, hanem a fiatalokat is megcélozta a cikkeivel. 2003-ban mikor a MÁS MINT A TÖBBI számunkhoz elkészült a videóklip, ezen az online platformon egy cikkben próbálták lejáratni a zenénket, elsôsorban gondolom a tartalma miatt (is) „Az igazságról prédikálunk, nem úgy mint a kormány” – rappeltem. Valószínüleg ez a sor sem tetszett nekik, persze ôk nem tudták, hogy egyrészt általánosságban az aktuális kormányról beszélek, másrészt a vicc az, hogy a szöveg 2001-2002-ben íródott, amikor még az Fidesz kormány volt hatalmon. Persze ez a MSZP-s hírportál vagy mi is ment a süllyesztőbe 1 évvel később, mikor már nem volt feladata és elfogyott a pénz.